Cas|Cat|Eng
  
 

Ramon Noguera - director fundador

      Inici > La coral > Ramon noguera > Ramon noguera - director fundador >
 
Història
Col·laboracions
Ramon Noguera
Nascut a Puig-reig, s’inicià en el cant coral en la seva infantesa. Als set anys ja formava part de l’Escolania Parroquial de Puig-reig i als catorze va entrar a l’Schola Cantorum.

La seva trajectòria com a director de cor comença quan dins la colla Joventut Sardanista es funda, l’any 1968, una coral que finalment ha esdevingut l’actual Polifònica de Puig-reig. Ell en serà el director des de 1969. També va compaginar la tasca de direcció de la Polifònica amb la direcció, durant deu anys, de la Coral de l’Escola Municipal de Música de Berga.

La seva formació musical ha estat inicialment autodidacta i posteriorment acadèmica. Les primeres nocions de solfeig les va rebre de Mn. Andreu Planas, l’any 1968. A partir de 1987 va homologar els cursos al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona, havent estat deixeble del mestre Manuel Oltra en els estudis d’harmonia, contrapunt i formes musicals. En direcció coral, ha estat alumne de Lluís Virgili, en un curs a Manresa l’any 1969, de Manuel Cabero, al llarg del curs 1983-1984 a l’Audicor de Barcelona, i d’Eric Ericson, el 1994 a Barcelona.

En nombroses ocasions ha dirigit obres corals acompanyades per orquestra de cambra o simfònica com "Dettingen Te Deum" i "Messies" de G.F. Haëndel, la "Cantata núm.142" de J.S. Bach, les "Misses Brevis KV 194 i KV 258", la "Missa Longa KV 262" i el "Requiem KV 626" de W.A. Mozart; "La Creació" de J. Haydn, el "Requiem" de G. Fauré, "El Pessebre" de Pau Casals i el "Requiem de John Rutter.

Són incomptables les vegades que ha dirigit obres amb cor i cobla. Cal esmentar, també, els musicals de caire modern "Jesus Christ Superstar", "Godspell", "A Chorus Line", "Flor de cotó" i "Cats" amb acompanyament d’orquestra.

Ramon Noguera va morir el 25 de febrer de 2016.
 
 
       
Inici Contractació Vídeos Login
Contacte Marcar com a favorit Buscar Nota legal i privacitat
Troba'ns a:
     
         
Telf. 93-8380059